Overgave.

Overgave is de uitdaging tijdens het beoefenen van Yoga. Voor veel mensen het moeilijkste dat er is. De hele dag staan we namelijk “aan”. Onze gedachten gaan steeds maar door. Het valt dan ook niet mee om niet te denken. Onze hersenen staan niet stil.

Overgave is best een uitdaging omdat we het vaak lastig vinden om een moment stil te staan, een rust pauze te nemen en de aandacht te richten op wat er nu is. Nu, in plaats van wat er gisteren was of wat er morgen nog komen gaat.

Tijdens de Yoga wordt je gevraagd je op jezelf te richten, hierdoor kan je soms kwetsbaar of onzeker voelen omdat je bijvoorbeeld twijfelt of je een houding “goed” doet. Je gedachten nemen het weer over. Wordt je bewust van je gedachten, accepteer een moment dat ze er mogen zijn en laat het los. Het mooie van YinYoga is dat je het niet verkeerd kan doen. Je doet de houding precies zoals deze bij jou goed voelt. En die zal bij iedereen anders zijn!

Bij YinYoga richt je je nog meer op jezelf dan bij andere vormen van Yoga. Je bevindt je langer in een houding, waarbij je meer tijd neemt om te onderzoeken. Het loslaten van de illusie dat je de controle moet hebben. Te berusten in de situatie zoals deze op dit moment voor jou is. Je haalt adem, vertrouwt en laat los.

Door dit op de mat te oefenen, kun je overgave ook beter inzetten in je dagelijkse leven.

“Alles wat je volledig aanvaardt, zal je daar brengen, brengt je vrede. Dat is het wonder van de overgave.”

– Eckhardt Tolle –

Kijk ook eens wat YogaMassage voor jou kan doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.