Enthousiasme op Woningsdag 2020

ENTHOUSIASME.

Vandaag is het Koningsdag, of anders gezegd in deze tijd Woningsdag. Ik ben benieuwd hoeveel mensen vandaag toch niet enigszins op zoek gaan naar het gevoel van Koningsdag. Toch naar buiten gaan, gezelligheid op zoeken, andere mensen willen zien. Net even dat traditionele gevoel dat we altijd hebben op Koningsdag. Op welke manier we het dan ook vieren of juist niet vieren.

De zon schijnt strak blauw, wat zou deze zon geweldig hebben kunnen bijdragen aan alle festiviteiten. Juist bij deze momenten valt het op hoe veel waarde we vaak hechten aan dit soort tradities en het gemis dat we het nu zonder moeten doen. Ze zorgen op welke wijze dan ook voor afleiding in ons leven, maar ook structuur. Aan beidde hebben we volgens mij behoefte. We leven van de ene bijzondere dag naar de andere. 

Lintje!

Afgelopen vrijdag heeft mijn man, een lintje ontvangen. Nou ja, deze is toegezegd, want opspelden is er vooralsnog niet bij. Dat zou dan denk ik meer een vorm van darten vanaf 1 ½ meter worden en gezien het feit dat we zo min mogelijk extra slachtoffers willen is uitstellen een betere optie.

De burgemeester heeft hem persoonlijk telefonisch op de hoogte gesteld dat “het zijne majesteit de koning behaagd heeft om hem een lintje te gunnen!” Totaal overdonderd door het nieuws en het feit dat zijn vrouw maanden lang een geheim voor hem had. “Wie kan je eigenlijk nog vertrouwen?”?

Ik wist al vanaf het begin van het jaar dat hij hiervoor was aangedragen door de belangenvereniging Wekerom. Het schijnt nog een heel karwei te zijn om iemand voor te dragen, daar zit een boel uitzoekwerk in. Je krijgt dit dus blijkbaar niet zomaar.

Eigenlijk vond hij “een lintje” altijd maar wat onzin. “Wat moet je ermee”. Maar na het telefoontje van onze Burgervader startte de tam-tam. En hiermee spontane (Coronaproof) bezoekjes, telefoontjes, bloemen, fotomomentjes, appjes, een vlag van de buren. Dan blijkt deze aandacht toch wel erg fijn. Waardering en erkenning voor alles wat hij belangeloos gedaan heeft. Waar hij veel van zijn vrije tijd en enthousiasme voor ingezet heeft.

Al met al werd het een bijzondere dag. Ook ik had niet gedacht dat het zo zou zijn. Ik heb genoten van al die mensen die hem openlijk waardeerden voor dat wat hij gedaan heeft.

Ieder mens heeft een hoofddeugd. Een deugd die boven alles jou typeert. Bij mijn man is dat Enthousiasme. Wat leuk dat dit nu de deugd van de week is.

Lees de deugd Enthousiasme eens, die ook nog eens oranje blijkt te zijn! En kijk wat je van de kaart mee kunt nemen naar vandaag.

Hang de vlag gezellig buiten! Ik wens jullie een hele fijne Woningsdag! 

X Namaste

Lian

2 thoughts on “Enthousiasme op Woningsdag 2020

  1. Beste Lian,
    Vanuit Heerhugowaard van harte gefeliciteerd met deze mooie onderscheiding voor Eelco.
    Hartelijke groeten van Marian en Ben Plevier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.