OutdoorYoga.

Speciaal voor mensen die graag buiten bewegen en hier de rust willen vinden is er OutdoorYoga.

Beleef de seizoenen en hun overgangen intens! Adem de frisse lucht in en voel je verbonden met de natuur!

Speciaal voor mensen die graag buiten bewegen en hier de rust willen vinden is er OutdoorYoga.

“Voel de zon op je gezicht, groet de zon tussen de regendruppels door, sta krachtig als een krijger in de storm”.

Te volgen als losse les of in een serie van meerdere lessen. Zie hiervoor Cursussen en evenementen of informeer naar de mogelijkheden.

Voordelen:

  • Je ademt frisse lucht in. We zitten gemiddeld veel binnen, waar de lucht meestal muf is. Bij het beoefenen van yoga is ademen een belangrijk aspect. Buiten adem en ruik je de zuivere lucht van de bomen, het gras, bloemen. Adem de prana (levenskracht) in uit de natuur.
  • Positief effect op je immuunsysteem, hierdoor worden we minder snel ziek en hebben we meer energie. Wanneer het buiten fris is zal je lichaam leren je interne kachel steeds beter aan te zetten, je lichaam zal veel beter zijn temperatuur gaan regelen. Je zult ook merken dat je het minder snel koud hebt dan anderen. Hoe vaker je oefeningen doet terwijl het fris is buiten, hoe beter je lichaam leert je interne kachel aan te zetten.  Waar je vroeger in huis je kachel al snel aandeed, merk je nu dat je lichaam zelf veel beter zijn temperatuur kan reguleren. Als het een paar graden kouder is in huis, dan maakt dat jou niets uit, terwijl anderen daar wel moeite mee kunnen hebben. Beleef de seizoenen optimaal.
  • Natuurgeluiden helpen bij stressvermindering. Verschillende onderzoeken tonen aan dat het fluiten van vogels en bijvoorbeeld stromend water een stress verminderende werking heeft op mensen. Deze geluiden brengen ons in een vredige stemming. En een vredige stemming heeft weer een gunstige invloed op je gezondheid. We laten negatieve gedachten makkelijker los. Stress glijdt van ons af en we komen in het hier en nu.
  • Met blote voeten op de aarde. Je voetzool zit vol met drukpunten die samenhangen met organen en lichaamsdelen. Wanneer we door het bos op blote voeten lopen masseren we deze drukpunten. Het helpt je energieflow in je hele lichaam te stimuleren. Zodat het lichaam zichzelf kan herstellen. Daarnaast komen we veel beter in contact met de aarde, ontvangen we helende energie en kunnen we beter “aarden”. Op blote voeten meedoen is natuurlijk naar eigen keuze.
  • Je voelt je sterk verbonden met de natuur. Vroeger werd yoga alleen maar buiten gedaan. Veel houdingen komen ook voort uit de natuur zoals; Boom, Dolfijn, Kameel en Adelaar. De les kan zomaar voor extra cadeautjes zorgen. Een ontmoeting met een ree, zwijn of eekhoorn is niet onmogelijk in onze mooie bossen. Elke les zal hierdoor bijzonder zijn. Je leert de natuur steeds weer meer (opnieuw) waarderen. Mogelijk gaan we ons dan ook weer meer inzetten voor de belangen van de natuur.

De lessen zijn zacht, ontspannend en laagdrempelig. Voor iedereen die op een rustige manier wil bewegen in de natuur.

Alleen geen doorgang bij code geel/oranje/rood.

Na inschrijving ontvang je bericht over de verzamelplaats.