YinYoga

Wordt je bewust van de spierspanning in je lijf, wordt soepeler in lijf en geest. Ervaar volledige ontspanning. Less is more!

YinYoga is een combinatie van Hatha yoga en verschillende disciplines uit de Chinese geneeskunde (TCM Traditional Chinese Medicine).

Bij deze vorm van yoga zit je langer, minimaal 2 minuten, in een houding. De houdingen zijn vooral gericht op diepe ontspanning, mindfulness, mobiliteit en soepelheid van bindweefsel. Ondanks dat deze vorm van yoga passief kan overkomen, kunnen de houdingen behoorlijk uitdagend zijn zowel op fysiek als mentaal vlak. YinYoga is langzaam, statisch, zacht en met de focus op loslaten en overgave.

Bij YinYoga gaat het er niet om hoe mooi een houding is. Het gaat erom dat je in de houding je spieren kunt loslaten en kan observeren wat deze houding voor jou kan doen.

Je gaat op zoek naar je eigen grenzen van je lichaam en geest om deze in stilte te leren kennen.

YinYoga is goed te combineren met Yang sportactiviteiten zoals poweryoga, hardlopen, fitnessen, voetballen, paardrijden. Ook kan YinYoga positief effect hebben bij mensen met Fibromyalgie, Burn-out of blessures.

En daarnaast is het vooral fijne lichaamsbeweging voor wie een zittend beroep heeft.

In de lessen integreer ik regelmatig Qigong houdingen.