Kruiden

Al van jongs af aan ben ik graag buiten. In het bos, de weilanden, samen, alleen, op de fiets, tijdens de OutdoorYoga, wandelend of met mijn paard. Buiten in de natuur voel ik mij goed. Genietend van alles om mij heen, onder alle weersomstandigheden.

Zo leerde ik verschillende planten, bomen en kruiden van naam. Ook in de jaren 90 waarin ik een paar jaar in Elburg bij “de tuinen van Vogel” werkte leerde ik veel. De afgelopen jaren deed ik met deze kennis niet actief meer wat en is veel kennis van hetgeen ik weinig gebuikte ook weer weggezakt. Zo werkt dat. 🙂 Eigenlijk vond ik dat niet zo erg om alleen mijn zintuigen te gebruiken en er gewoon te zijn. Zonder oordeel of over na te hoeven denken.

Dit najaar heb ik er voor gekozen om mij weer actief te richten op de kennis van kruiden en ben ik bezig met een Kruidenopleiding. Ik verwacht dat ik weggezakte kennis weer opfris en nog heel veel meer mag leren. Ik vind het super leuk! Ik ontdek op mijn buitenactiviteiten zoveel mooie kruiden die ik anders “gewoon” voorbij ging en ik nu weer opnieuw mag ontdekken.

Ik hoop met deze kennis vooral de geneeskrachtige werking te onderzoeken, theetjes van te maken, wierrook, tincturen. Een nieuwe wereld gaat voor mij open. Ter zijner tijd meer.