Wie ben ik

Mijn naam is Lian Kingma-Walter. Geboren in 1967. Getrouwd en moeder van 2 lieve jongens.

Vanaf mijn 18e ben ik werkzaam geweest in de gezondheidszorg als verpleegkundige, opleider, trainer en adviseur. Uiteindelijk ben ik 32 jaar werkzaam geweest binnen Zorg & Welzijn. Dankbaar voor de rijke ervaring die ik hier heb opgedaan.

In de laatste jaren leefde ik echter steeds meer op gespannen voet. Het werk gaf mij niet meer de voldoening die ik zocht en nodig had. Dit kostte mij meer energie dan dat ik nog had. Ik liep op mijn tenen.

In die tijd kreeg ik de diagnose fibromyalgie. Het gras werd onder mijn voeten weggemaaid. Na een periode van het wentelen in een slachtofferrol ben ik in beweging gekomen. Op zoek gegaan naar waar ik wel gelukkig van zou worden. Naar dat wat mij weer energie zou geven!

Deze zoektocht heeft een flink aantal leerzame en intensieve jaren opgeleverd.

Ik ben de opleiding tot paardencoach gaan doen. Ik zag het als kans om de liefde die ik al van jongs af aan voor paarden had, te combineren met het begeleiden van mensen. In deze opleiding leerde ik op een heel andere manier naar paarden, anderen en naar mijzelf te kijken. Maar het was nog niet genoeg.

Verder zoekend kwam ik in aanraking met the Virtue Project en liet ik mij opleiden tot docent Deugdenyoga. The Virtue Project en deze yoga opleiding leerde mij nog dieper naar mijzelf te kijken. Bewust te worden van mijn krachten en op welke wijze ik deze in kon zetten. Ik ontdekte de diepe betekenis van de deugden en kreeg hierdoor een positievere kijk op het leven, op mijzelf en op anderen. De deugden en zijn 5 strategieën werden een rode draad in mijn leven. Gemotiveerd om dit ook aan anderen over te brengen liet ik mij opleiden tot facilitator van The Virtues Project. Facilitators in Nederland.

In 2017 heb ik de opleiding tot Yin yogadocent gevolgd. Omdat het vooral gericht is op het bindweefsel, mindfulness en balans hoopte ik dat dit helpend zou kunnen zijn bij Fibromyalgie. Ik leerde mij steeds beter te ontspannen.

In 2021 ontdekte ik in de opleiding tot BMR therapeut dat alle inzet van de afgelopen jaren samen kwam. Met deze methode kon ik mijn resterende ballast blijvend loslaten. Mij mee te laten voeren met de stroom van het leven en hoe ik zelfstandig positiviteit kon terughalen en vasthouden.

Al deze kennis en ervaringen hebben mij uiteindelijk richting gegeven. De activiteiten die ik aanbied geven mij energie, maar ook rust en balans. En dit is wat ik ook jou wil bieden. Goed voor jezelf te zorgen, je Yin en Yang in balans, een moment voor jezelf te gunnen, genieten van de natuur, een positieve blik op jezelf en je omgeving.

“Blijf niet zitten en afwachten, maar kom in beweging. Jij bent de enige die de verandering in gang kan zetten!”

In 2021 heb ik in verband met een betere energieverdeling mijn activiteiten als paardencoach stop gezet en ben ik mij gaan richten op diverse yoga activiteiten, coaching, training en massage. Samen met mijn paard geniet ik nog wel steeds van de prachtige natuur.