Zorgzaamheid

Voor de komende weken liggen de activiteiten van On-your-feet weer stil. De zorg rondom de laatste levensfase van mam vraagt nu alle aandacht. Begin dit jaar kreeg zij de diagnose terminaal ziek te zijn. Ondanks de Coronatijd waarin wij leven hebben we samen met haar geprobeerd nog mooie herinneringen te maken. Een laatste fietstochtje op een duo-fiets, een ijsje eten bij een favoriete ijssalon, een buiten-lunch met een aantal mensen die zij graag nog wilde zien, de haren in de wind tijdens een Eend-tochtje met open dak. Ze mocht trots vooraan zitten naast haar zoon op het moment dat hij zijn lintje ontving en waren we bij haar toen we in augustus 25 jaar getrouwd waren.

Langzamerhand kreeg ze in de loop van de maanden steeds minder energie, ligt ze nu op bed en wordt het langzamerhand tijd om in liefde afscheid te nemen. We zijn dankbaar voor haar te mogen zorgen.

De kaart lezend realiseer ik mij nog beter dat wij ook onszelf niet uit het oog moeten verliezen. Je kunt niet alles voor iedereen zijn. Met dit voor ogen leven we met de dag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.