Respect

Je bent vóór of je bent tegen. Bijna iedereen heeft wel een mening over iets. Het is best lastig om bepaalde keuzes van de regering in deze coronacrisis te aanvaarden. Ja, deze crisis raakt ons allemaal. We hebben het zwaar te verduren. Ik ken niemand in mijn omgeving die de gevolgen van deze crisis niet voelt. Het is maar een heel klein groepje mensen die hier wel “beter” van wordt.

Het valt ook niet mee om alle richtlijnen en adviezen te aanvaarden of te begrijpen. Er spelen ook zoveel tegenstrijdige belangen. Ook al doe je nog zo je best, je kunt er geen koek van bakken.

En hoe zit dat met onze vrijheid van meningsuiting? Mogen we maar zo onze ongezouten mening geven? Geheid dat daar iemand anders wel weer een mening over heeft of je daar voor veroordeelt. Zolang we regelrecht tegen over elkaar staan, komen we nergens met elkaar.   

Natuurlijk mogen we kritisch zijn, maar mogelijk kunnen we ondanks alles toch ook wat meer respect proberen in te zetten.

 “Denk niet wit, denk niet zwart, denk niet zwart/wit, maar in de kleur van je hart”. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.