Openheid, een kijkje achter de schermen.

Afgelopen vrijdag is er weer een Stoelyogales van mij opgenomen bij Omroep Gelderland. Zo fijn om op deze manier iets te mogen betekenen voor de mensen die thuis zitten. In gedachten zie ik de mensen die meedoen voor me. Ook mijn man die thuis zit te werken probeert elke ochtend om 10 uur met de koffie in de hand mee te doen met de collega´s van Sportservice Ede. Elke beweging is er tenslotte één!

De dag van opname:
Op de vrijdag worden alle lessen voor de volgende week opgenomen. Iedere docent komt dan volgens de tijd op het schema naar de locatie. Een kwartier van te voren, 15 minuten voor de opname en 15 minuten voor eventuele uitloop. Strak geregeld door onze coördinator zodat we niet met te veel mensen te gelijk in de ruimte zijn en we toch even onze collega´s kunnen spreken. Het leuke is dat we door deze situatie dan ook eens de gelegenheid krijgen om elkaar te zien. Als docent geven we allen normaal gesproken onze eigen lessen op verschillende locaties en zien we elkaar slechts een paar keer per jaar bij een bijeenkomst. Het geeft een nieuwe dimensie aan het team van “Bewegen voor Ouderen”. Fijn om zo met elkaar bezig te zijn.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is creatieve-appel.jpg

Toen ik afgelopen vrijdag de locatie voor de opname binnen kwam zat mijn coördinator aan tafel druk te schillen tussen kratten vol met appels. In gewone kleren, lekker ontspannen in een kleurig vest, ze was vandaag vrij van opname. Op mijn vraag wat ze aan het doen was vertelde ze dat ze de mensen van haar team een krat appels mocht geven. Echter vond ze dat wat saai en had besloten iedereen te voorzien van appeltaart! Hoe creatief is dat! Omdat ik toch even moest wachten heb ik een mes gepakt en hebben we samen wat zitten schillen en kletsen tot mijn beurt voor de opname was. Dat duurde nog één krat appels schillen.

De opnames gaan aan één stuk door, het gaat alleen over als het echt mis gaat. En dan bedoel ik echt mis. Er komt geen make-up, kapper of styliste aan te pas, maar puur zoals je bent hoppetee voor de camera. Het team (regisseuse, camera- en geluidsman) van Omroep Gelderland begeleidt je op een enthousiaste en ontspannen manier door de opname heen. Ik heb de regisseuse zelfs voor een collega die het lastig vond om zonder deelnemers de les te geven achter de cameraman de bewegingen gezellig mee zien doen.

Ik heb het resultaat van de opnames nog niet gezien. Ik ben benieuwd hoe het er uit zal zien. Geen idee wanneer wat volgende week uitgezonden wordt. Ik had echter zelf na afloop ondanks de fijne begeleiding toch niet helemaal het gevoel dat ik er bij was. Hoe mooi ik het ook vind om hier aan mee te werken.
Zou mijn vermoeidheid te zien zijn? De afgelopen weken laten toch wel de sporen achter. Ze hebben wel degelijk effect op mijn energiehuishouding. Zal ik toch een frons hebben getrokken en strakke kaken? Een strenge blik terwijl ik had willen glimlachen. Zou er een bezorgde blik te zien zijn? Zorgen die ik heb over mensen die dicht bij staan. Zorgen over nu en over de toekomst.

Open deel ik wie ik ben en wat ik voel. OPENHEID, de deugd voor deze week.
Zo zullen we allen onze zorgen hebben, voel je vrij om ze te delen, wellicht geeft het je ruimte.
Openheid is ook luisteren naar anderen. Neem ook de tijd om te luisteren. Gun de ander deze ruimte.

Ik zoek mijn rust door elke dag mijn yogahoudingen te doen en mijn hoofd leeg te maken. Zo maak ik weer ruimte voor mijzelf, daarmee voor anderen en adem ik rustig door.
Ik hoop voor jullie dat ook jullie de rust en ruimte kunnen blijven vinden om door te kunnen gaan en af en toe een kijkje achter de schermen te geven.

Geniet van de zon!

Namaste
X Lian

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.