Kwetsbaarheid

Kwetsbaarheid, de deugd van deze week. Ik zit al een paar dagen te broeden op deze deugd. Ik kom er niet goed uit. Zeker na de persconferentie van gisteravond. Wat zal deze verlenging van de Lockdown ons gaan brengen? Als ik de kaart lees zie ik echt wel de kracht van kwetsbaarheid. Hoe kwetsbaarheid je sterker kan maken. Maar tegelijkertijd zie ik ook steeds “de kwetsbaren” van deze tijd. Degene die bedoeld worden als er gezegd wordt dat we “onze kwetsbaren in de maatschappij moeten beschermen”. Maar wie zijn dat precies? Zijn we niet allen kwetsbaar en hebben we niet allemaal behoefte aan een gevoel van opluchting en verbondenheid? Op welke manier kan ik kwetsbaarheid inzetten in deze kwetsbare tijd? Mijn hoofd maakt overuren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.