Doorzettingsvermogen

Ons “gewone” leven staat al weken op zijn kop. Toch zit het “oude normaal” nog steeds vast geankerd in ons systeem. Ik betrapte mijzelf er bijvoorbeeld vorige week op dat ik ondanks de gewoonte van de afgelopen weken, ik toch zonder nadenken een winkelwagentje vergat mee de supermarkt in te nemen. Daar sta je dan achter het klaphekje dat je er niet weer uitlaat om je onvergetelijke fout direct goed te maken. Je moet dan de hele winkel door met het schaamrood op de kaken om alsnog een karretje te halen.

En elke keer als je iets onderneemt gaan al die regels van het RIVM door het hoofd; kan dit nou wel of niet. Even een ander op je mobiel laten meekijken om een leuke foto te laten zien? De versoepelingen maken het er niet eenvoudiger op. Wat mag nou wel en niet of wanneer. Daarnaast wordt er ook nog eens gespeculeerd en geprotesteerd tegen de viruswaanzin, nieuwe wetten en racisme. Stiekem verlang ik wel eens terug naar die serene rust van de eerste weken aan het begin van deze pandemie. En zie ik liever door de bomen het bos weer………….

Doorzettingsvermogen.

We hebben het al vaak voorbij horen komen “Houd vol”! Elke persconferentie tracht onze minister president ons te motiveren om niet op te geven. Het vraagt van ons een lange adem.

Hoe lang het ook duurt en ongeacht de hindernissen die je tegenkomt”.

Welke zin helpt jou om vol te houden in deze crisis? Houd vol. En blijf vooral doorademen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.