Eerbied

We zijn alweer een week verder. In het bos kleuren de bladeren steeds groenen en voller. Altijd mooi om te zien hoe het bos weer veranderd naar het zomerkleed. Daar waar je een paar weken terug nog door de bomen heen kon kijken, moet je nu goed turen om wild te kunnen spotten.

In de afgelopen week heb ik regelmatig jonge reetjes mogen zien. Het is de geboortetijd van de reeën. In het Edese bos heb ik zelfs een tweeling gezien. Ik heb het geluk dat Jack mij helpt op te letten. Het blijft elke keer weer een klein wonder. Vaak ziet of hoort hij het wild eerder dan mij. Een kleine verandering in zijn gedrag van oplettendheid betekend voor mij iets beter kijken. Soms zie ik dan niet wat hij meent te zien of te horen en vertel hem dat “hij ze ziet vliegen”. Maar eigenlijk weet ik wel beter; “The horse is always right” (Pat Parelli). Met eerbied kijk ik in stilte om mij heen en reflecteer ik op het leven.

Persconferentie

De petities om eerder te starten met de yoga hebben er tot nu toe niet toe geleid dat we ook al in het Kulturhus eerder mogen starten. Misschien helaas, maar een besluit is een besluit en geeft wellicht ook duidelijkheid en rust. Mij wel. Ik wacht met de binnen yoga tot daar groen licht voor is, donker groen. Hoe we dat gaan organiseren komt later wel. Ik heb er vertrouwen in dat we daar samen wel uitkomen. Ik ben mij bewust dat we onderdeel zijn van een groter geheel en al het leven kostbaar is.

Eerbied.

De deugd van deze week. Het “nieuwe normaal”; met eerbied met elkaar omgaan. Bewust zijn dat we deel uitmaken van een groter geheel. Dat zijn de zinnen die mij op dit moment opvallen en hoe ik deze ik kan zetten. Eerbied is niet alleen voor de grijze haren, Eerbied is breder, dieper. Welke zin raakt jou als je de kaart leest? Wat betekend Eerbied voor jou? Neem eens tijd voor reflectie op de deugd Eerbied.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.