Doelgerichtheid

“Sommige mensen laten de dingen gewoon gebeuren, wie doelgericht is bepaald zelf wat er gebeurt”.

Doelgerichtheid.

Je zit al een paar weken thuis, zonder werk, omdat er een Lock-down is. Ondertussen heb je al geleerd om te gaan met de angst en onzekerheden die de pandemie met zich meebrengt en wen je aan het “nieuwe normaal”. Je beschikt over een zee van tijd. Je gaat op zoek naar een dag invulling. Je zoekt alternatieven voor je huidige baan, je verft je huis van binnen en van buiten, de tuin wordt op orde gebracht, je doet eens een extra voorjaarsschoonmaak en brengt de rotzooi naar de stort, je struint internet af naar gratis cursussen…. Maar dan raakt je creativiteit op, je kracht neemt af en je wordt moe van het bedenken van dingen om er een zinvolle dag van te maken. Ik weet niet hoe het jullie vergaat, maar ik kreeg een periode van dingen uitstellen, want wat vandaag kan, dat kan morgen ook wel. De dag gaat vanzelf weer voorbij.

En dan deze week de deugd Doelgerichtheid die mij er weer aan herinnerd hoe belangrijk het is en blijft om doelen te stellen. Doelen geven richting, energie, vergroten doorzettingsvermogen en creativiteit. Het niet laten gebeuren, maar zelf bepalen wat er gebeurt!

Dus, vanmorgen eerst het huis weer eigen gemaakt (zoals mijn zonen dat afgelopen week tijdens mijn afwezigheid hadden gedaan ?) en nu zit ik weer achter mijn laptop. Mijn doel voor vandaag is om mogelijkheden te creëren om buiten de yogalessen weer op te starten!

“Doelgerichtheid helpt me mijn doel te bereiken”.

Dus volgende week start ik mijn eerste buitenyogales in Ede, op een mooie besloten plek bij het bos. Ik heb er zin in!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.