Nazomer. Transformatie.

Nazomer, de nachten worden kouder. Overdag kunnen we nog genieten van het zonnetje. De zomerse hitte, de energie, het vuur, we laten het achter ons. De periode waarin de yang energie op zijn hoogtepunt was, gaat over naar de koelere, rustigere yin. We trekken langzamerhand wat meer naar binnen. Deze periode staat voor transformatie.
In de nazomer dragen de meeste planten vrucht. De tijd van oogsten. Het element Aarde hoort bij deze periode, het is de kracht van stabiliteit en evenwicht. Een harmoniserende en voedende kracht. Moeder aarde.
Volgens de Chinese Medische kennis is het goed om mee te gaan met de cyclus van de seizoenen. Kom weer wat meer tot rust, probeer niet te veel te piekeren, ga rustig mee naar het volgende seizoen. Yin en Yang samen in balans.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.