De reis

Deze week de laatste yogalessen voor de vakantie gegeven “Meer Bewegen voor Ouderen”. In deze laatste lessen heb ik de mensen mee genomen “Op Reis”.

We zijn begonnen op het strand. Hier hebben we rustig gekeken hoe de golfjes op het strand gaan en komen. We voelden de wind om ons heen, de kracht van de zon die ons verwarmden. Verder gelopen door de duinen naar de vlakte waar we prachtige stenen zagen in vele kleuren. Fonkelend in de zon. We ontdekten dat we eigenlijk sterker zijn dan we ons beseften. Ook zagen we hier de kraanvogels, in slow motion klapperend met de vleugels terwijl ze rustig hun gewicht verplaatsten van de ene voet op de andere. Hiermee energie lieten stromen door het hele lichaam en het zenuwstelsel tot rust brachten. Bij de waterval aangekomen verfristen we ons met het heldere water en realiseerden we ons dat het leven soms grillig en onvoorspelbaar is als water, maar we ons in vertrouwen mee mogen laten voeren met de stroom. Met al deze nieuwe energie liepen we verrassend makkelijk het bergpad op naar het hoogste punt. We zagen de mooiste vergezichten, zelfs in de verte nog wat sneeuw op de toppen. Hier strekten we ons uit en genoten van de frisse zuivere lucht van de bergen. Waarna we weer terugkwamen op het strand, een comfortabel plekje zochten om uit te rusten van de reis. We hoorden hier de meeuwen, het ruizen van de wind, de golven van de zee, hier konden onze ogen even sluiten en kwamen volledig tot rust….

“Ik was echt even aan de zee! Daar ben ik lang niet geweest!” “Wat een prachtige reis”. “Het doet mij denken aan die bergtocht die ik ooit gemaakt heb”.

#visulaliseren kun je leren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.