Yoga en Paard

Workshop Yoga en paard

Yoga in combinatie met paardrijden is ideaal als je ontspannen en bewust op je paard wilt zitten. Door yoga leer je om je bewust te worden van je ademhaling, je houding en je core (je centrum in je buik). Deze zijn van grote waarde tijdens het paardrijden en bij het in contact zijn met je paard.
Ook moet je mentaal in balans zijn. Als je angstig, gefrustreerd of boos bent, zal je paard dít direct oppakken en op reageren. Yoga kan je helpen beter bewust te zijn en om te gaan met je emoties.
De Yogaworkshop bestaat uit 3 onderdelen, die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn: oefeningen (asana’s), ademhaling en meditatie. De asana’s rekken en versterken je verschillende spieren, ze verbeteren je balans en coördinatie en helpen je te ontspannen en te aarden. De ademhalingsoefeningen helpen je een diepe, ontspannen ademhaling te bereiken en spanningen los te laten. Meditatie kan je helpen een kalme geest te krijgen en te ontspannen.

Voor wie is de workshop bedoeld?

Paarden en Yoga is geschikt voor elke ruiter. Het maakt niet uit of je nu een beginnende of een gevorderde ruiter bent, of je dressuur rijdt, western, endurance, wedstrijden of recreatief. Elke ruiter kan profiteren van de voordelen die Yoga oplevert. Je leert in deze workshop niet alleen oefeningen die je zelf kunt doen ter voorbereiding op het paardrijden, maar ook oefeningen die je te paard kunt doen. Je zult merken dat je na het doen van de oefeningen een meer ontspannen, diepe zit hebt en dat je daardoor beter in contact bent met je paard. Duur: 1 ½ uur

Ik laat mij graag uitnodigen bij jou op de locatie! Pension, manege, privé stal het maakt niet uit. Neem contact met mij op voor jullie wensen en mogelijkheden.
Workshop prijzen vanaf € 15,- p.p. afhankelijk van de reiskosten en overige kosten.
Prijzen bij een cyclus van 5 lessen € 10,- p.p.
Minimaal 4 maximaal 10 deelnemers.